Nova trobada del grup de debat i formació: habitatge.

Hola a tothom!

 

Aquest diumenge 27 d’abril farem la nova sessió del grup de debat-formació. El tema del mes és l’habitatge i les seves alternatives. Hem quedat hiperpuntuals a les cinc a c/ Matanzas 51, Congrés (L5) sortida Matanzas a l’esquerre (1 minut del metro).

Vindran persones amb experiències vives sobre les alternatives de l’habitatge, parlarem amb ells i ens farem un mapa B de la situació del nostre entorn. Quan acabem, si és d’hora, anirem a prendre alguna cosa eco.

Dividim els textos en verd clar (informes explicatius i context), verd fosc (dades), i taronges (menys imprescindibles que els verds). Fins diumenge!

Pau, Cris, Jan

Context
– Caritas: parla en general sobre la problemàtica de l’habitatge a nivell de drets humans, factors de risc d’exclusió social i la precarietat a casa nostra. També fa pinzellades sobre la irregularitat administrativa, sobre amuntegament i infrahabitatge amb testimonis , viure al carrer i què fa caritas i on destina els diners (rollo memòria). crec q el mes interssant és: a la pagina 17,18,19,20,21,22 parlen sobre la evolució amb dades de la crisi de l’habitatge. pagina 41, famílies i infants amb rendes molt baixes. (Si voleu el document, envieu-nos un mail a elbigoti@gmail.com i us el passem!!) 

– PAH: article sobre l’emergència habitacional a espanya etc… pagina 9: origen del problema, model urbanístic immobiliari financer espanyol, la bombolla immobiliària i el sobreendeudament, sobre la pah com a reacció de la societat. també sobre els drets habitacionals ene l marc institucional , estatutari i compromís derivats del dret internacional a l’habitatge (prohibició de de desallotjaments x conveni europeu), la pressió de la ue a favor de les llibertats de mercat i l’austeritat en la zona euro, legislació  estattal en vivenda i immigració i hipotecària q es una mica rollo i no m’ho he llegit gaire. despres ve una enquesta sobre persones afectades per la hipoteca, caracteristiques i dades sobre hipoteques super interessant (pag 100-101-102) i resum a la 106 i 108, 120 i després venen tot d’entrevistes. 

Aqui hi ha uns vídeos sobre testimonis afectats i solucions:

http://afectadosporlahipoteca.com/2013/12/17/informe-emergencia-habitacional/

Dades sobre desnonaments per comunitats autònomes
Per jugar amb dades (verd fort)

 

Alternatives:

masoveria urbana :

-chalet mercedes: cas de masoveria urbana a Can Baró de Barceona
http://masoveriaurbana.wordpress.com/2012/12/27/el-projecte-de-mula-al-chalet-mercedes/
-gestió de l’espai
cooperativa d’habitatge social
http://www.aureasocial.org/1441-2/ 
-ecoaldees
-red ibérica de ecoaldeas (comunitats autosuficients)
http://rie.ecovillage.org/
tots els projectes que s’estan duent a terme: http://rie.ecovillage.org/es/projects/all/293/3
vídeo sobre Kanawen (projecte de comunitat a vall de biert, girona):
ecovila, model de vida conscient i sostenible
https://www.youtube.com/watch?v=bqu48w2Cuyw&feature=player_embedded (12 minuts)http://www.kanawen.org/beta/ (vídeo de 3 minuts)


-ecohousing
http://ecohousing.es/en/que-es-ecohousing/que-es-cohousing/ (explicació de què és i projectes què hi han) consisteix en vivenda o habitació privada i espais comunitaris.
http://ecohousing.es/en/portfolio/como-es-un-cohousing-ii-espacios-libres-y-construidos-comunes/
-ALTRES
http://masqueunacasa.org/ca/ vídeo sobre procés colectiu de vivenda: http://masqueunacasa.org/ca/info/que-entendemos-por-un-proceso-colectivo-de-viviendahttp://www.viviendadigna.org/ – x vivienda digna y asequible y un urbanismo más justo y sostenible a medida de los ciudadanos. Es una iniciativa apartidista y no ideológica que mantiene una postura muy activa en la movilización por el respeto al derecho a la vivienda recogido en la Constitución.

http://etxekoop.wordpress.com/
 – Es una Cooperativa Vasca de cesión de uso sin ánimo de lucro y de iniciativa social.

Propietat de l’habitatge: https://www.autogestio.cat/content/05-quan-la-propietat-privada-ja-no-cobreix-les-necessitats-d%E2%80%99habitatge

Articles: http://prouespeculacio.org/la-biblioteca-de-prouespeculacioinformacion-general-habitatge-vivienda

guia sobre com ocupar: http://prouespeculacio.org/wp-content/uploads/2011/12/guia-de-ocupaci%C3%B3n-para-hogares-sin-techo.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s