Què és el projecte El Bigoti de Nietzsche?

El projecte consisteix en la formació i el manteniment de l’associació el Bigoti de Nietzsche. El Bigoti de Nietzsche va néixer a partir de l’Agrupament Escolta Can Baró, i el divuit d’octubre de 2010 va començar la seva activitat. Ara s’ha constituït com a associació autònoma. Amb l’objectiu d’oferir i possibilitar trobades artístiques gratuïtes per a joves, el Bigoti de Nietzsche s’estructura al voltant d’uns tallers artístics no tutorats, oberts a tothom i gratuïts. El projecte persegueix alhora dues coses. Per una banda, en tant que associació constituïda des de l’horitzontalitat i la transparència, vol demostrar que des de la ciutadania es poden dur a terme projectes sense que hagin de perdre espai lliure de crítica i decisió; que els cituadans del món actual saben que poden enfortir, i que de fet enforteixen, el teixit associatiu i que participen en projectes de forma directa. Per altra banda, veu que l’art és un dels mitjans d’expressió més lliures que hi ha i que pot realitzar una funció específica i molt necessària, i que cal retornar-lo o reivindicar-lo per a la ciutadania, cada cop més capaç de fer-se’n servir. L’art té quelcom d’incontrolable, descarat, d’incommensurable funció crítica, i creiem que és útil per a tots la seva popularització, en el bon sentit de la paraula.

Actualment estan en funcionament el Cercle d’Escriptura Creativa, Improvisació musical, el Taller d’arts plàstiques i visuals i el taller de Curtmetratges que gaudeixen d’un constant suport de participants setmanalment, a l’Espai Jove la Fontana. També s’estan duent a terme el Col·lectiu de Fotografia, al Casal Jove Palau Alòs, i el Grup d’Interpretació, a la Sala Beckett. L’objectiu principal del Bigoti de Nietzsche, com dèiem, és posar a l’abast de tothom espais on desenvolupar les pròpies creacions artístiques i permetre als creadors posar-se en contacte. D’aquesta manera, el Bigoti intenta alimentar la creació artística i crear nous debats i establir diàleg al voltant de l’art. Els tallers no tenen tutor entès com una figura que té més coneixement d’art i explica als tallersites com ho han de fer, sinó que tenen un dinamitzador, això és, una persona que voluntàriament s’ofereix per a cohesionar els treballs dels tallers i cuidar que funcionin perfectament.

A més dels tallers, que són l’estructura bàsica i el suport de l’associació, el Bigoti de Nietzsche duu a terme altres iniciatives (Jocs Florals, participació en mostres de tallers, una de projecte de Memòria Històrica, posant en contacte l’experiència de les persones grans amb la iniciativa dels creadors). Seguint amb l’objectiu central que hem dit, de cara al futur el Bigoti de Nietzsche s’ha proposat d’establir relacions amb entitats de Barcelona que treballen per a potenciar una societat activa, creadora i crítica. Creiem fonamental la creació de lligams entre totes les associacions que tinguem aquest mateix objectiu, per tal d’enfortir-nos mútuament i fer millor la nostra feina.

On pots trobar-nos?

Si cliqueu a sobre dels tallers, veureu quins horaris tenen. Si cliqueu sobre els diversos llocs on es realitzen, podreu accedir a les pàgines web d’aquests llocs. Podeu venir a qualsevol d’aquests llocs i ens trobareu! Estarem encantats de parlar sobre tot allò que vulgueu.

Per altra banda, per qualsevol suggeriment o crítica, podeu deixar un comentari aquí sota o bé enviar-nos un mail a elbigoti@gmail.com. Per a més informació, busqueu-nos al facebook! Allà anem actualitzant les qüestions que refereixen més al funcionament concret del dia a dia.

Busca’ns al Facebook!

Un pensament sobre “Qui som

Deixa un comentari